KMO-portefeuille

BBB en de KMO-portefeuille

Sinds 04/05/2016 is BBB-vzw een officiële dienstverlener van de KMO-portefeuille.  Ons erkenningsnummer als dienstverlener is DV.021 72 10.

 

Wat is de KMO-portefeuille?

Via de KMO-portefeuille kan u als zaakvoerder van een kmobeoefenaar van een vrij beroep of als zelfstandige in bijberoep subsidies aanvragen voor o.a. opleidingen die worden ingekocht bij erkende dienstverleners zoals BBB-vzw.

Voor alle verdere info omtrent de KMO-portefeuille kan u terecht op de website van de Vlaamse overheid.

 

Welke BBB-opleidingen komen in aanmerking voor de KMO-portefeuille?

1) éénmalige seminaries die afzonderlijk gefactureerd worden

2) stagereeksen, indien op de gehele stagereeks wordt ingeschreven

3) afzonderlijke stagemodules

 

Welke BBB-opleidingen komen niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille?

1) het jaarlijks lidgeld

 

Hoe vraagt u de KMO-portefeuille aan?

Het bedrag dat u kan inbrengen omvat het inschrijvingsgeld voor een seminarie. Extra kosten die u betaalt (catering bvb.) komen niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. 

Voor het exacte bedrag van uw inschrijving, consulteert u de elektronische factuur die u kreeg n.a.v. uw inschrijving op een seminarie. 

 

stap 1: registratie

 • Registreer uw KMO online (enkel bij een eerste aanvraag) via www.kmo-portefeuille.be met uw elektronische identiteitskaart (e-ID) of via uw federaal token.
  Vul de gegevens van uw KMO in.
 • Na de registratie krijgt u een activerings-url opgestuurd per post.
 • Tik de activerings-url op het internet in en log in met uw e-ID of federaal token.
  U bent nu gelinkt aan een KMO.

stap 2: aanvraag (pas mogelijk nadat er ingeschreven is voor een seminarie)

 • Vraag online via www.kmo-portefeuille.be de subsidie aan, klik op 'nieuw project' en vul het erkenningsnummer van BBB-vzw in: DV.021 72 10.
  Tip: Vraag uw subsidie zo snel mogelijk aan en uiterlijk binnen de 14 dagen na de start van de opleiding. Aanvragen die niet tijdig gebeuren komen niet in aanmerking voor subsidie.
  U hebt geen factuur nodig om de aanvraag in te dienen. Enkel het erkeniningsnummer van BBB-vzw, aantal lesuren van de opleiding en het inschrijvingsgeld excl. BTW.
  Opgelet: Voor opleidingen waarvan het inschrijvingsgeld excl. BTW minder is dan 100 euro kan u geen KMO-portefeuille aanvragen.
 • U ontvangt een mail van zodra BBB-vzw de aanvraag heeft bevestigd.
 • U stort uw aandeel in de digitale portefeuille, de Vlaamse overheid stort het overige aandeel bij in deze digitale portefeuille.Tip: stort snel uw eigen aandeel, u hebt maar 30 dagen de tijd.
 • U ontvangt een bevestigingsmail van KMO-portefeuille i.v.m. uw storting in uw portefeuille. Van zodra u uw factuur elektronisch hebt ontvangen, kan u de betaling doen vanuit de KMO-portefeuille.